Dessa kladdiga bullar är oemotståndliga! Perfekt att fylla frysen med inför oväntade besök :)
Ingredienser:
150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
1 tsk kardemumma
ca 10-13 dl vetemjöl
100 g smör
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl frysta blåbär
200 g vit choklad, hackad
Gör så här:
Smält margarin och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader.
Smula jäst i en bunke och tillsätt lite av vätskan. Rör runt tills jästen löst upp sig.
Tillsätt resten av mjölken, salt, socker, kardemumma och 2/3 mjölet.
Arbeta ihop till en smidig deg, tillsätt mer mjöl vid behov.
OBS! Var försiktig med mjöl, ta hellre för lite än för mycket.
Knåda degen i ca 15 min, låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk.
Ca 30 min.
Blanda smör, socker och vaniljsocker i en skål.
Dela degen i två delar. Kavla ut till en stor rektangel, ca 30x40 cm.
Bred hälften av smöret på degen.
Strö på hälften av blåbär och hälften av vit choklad.
Vik degen på hälften. Skär i tunna strimlor och vrid ihop till bullar.
Gör samma sak med den andra hälften av degen.
Lägg bullarna i formar. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.
Grädda bullarna i nedre del av ugnen, 250 grader i 8-10 min.
Hoppas det smakar!!
(Mer mumsiga recept hittar du på Heidis blogg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar