Bakade idag den här fantastiskt goda mormorskakan. Vet egentligen inte varför jag kallar den så, min mormor bakade aldrig den här kakan, men det är något med den som påminner om henne.
Två trötta och blöta killar kom hem från en heldag på Liseberg, kändes bra att få bjuda på en kopp varm choklad och en nybakad kaka. Den vart väldigt populär och dessutom superenkel att göra i långpanna.
Ingredienser:
7,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
250 g smör
5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Fyllning:
4 ägg
5 dl filmjölk
Hacka samman alla ingredienser i en bunke och strö ut hälften i en liten långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ihop fyllningen och häll över smuldegen i långpannan.
Strö sedan ut resten av smuldegen över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 30 min. Låt kallna.
Pudra sedan över florsocker och skär i mindre bitar.
Servera tillsammans med ett glas mjölk. Oslagbart!
Ohhh blev bra alltså :) Måste testa!
SvaraRadera